Επικοινωνήστε μαζί μου:
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βιβλία

Κατά καιρούς έχω συμμετάσχει στη μετάφραση ιατρικών και παιδικών βιβλίων, ωστόσο τα βιβλία που έχω μεταφράσει εξ ολοκλήρου, από τα αγγλικά στα ελληνικά είναι τα εξής:

 • Η ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ: 90.000 λέξεις
  Ένα βιβλίο για την ψυχαναλυτική πλευρά της παιδικής επιθετικότητας. Ψυχαναλυτές και ψυχοθεραπευτές που έχουν εργαστεί με βίαια παιδιά αποτελούν τους συγγραφείς του παρόντος πονήματος. Ποια είναι τα αίτια της βίαιης συμπεριφοράς των παιδιών; Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης του παιδιού που εμφανίζει μια τέτοια συμπεριφορά; Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπευτικές διεργασίες που θα συμβάλλουν στην πρόληψη και την έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση στα παιδιά που εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές;

  Ένα έργο με ψυχαναλυτικό προσανατολισμό, που προσφέρει έναν αυθεντικό και ενδελεχή τρόπο σκέψης επάνω στην έρευνα, τις θεωρίες και τις κλινικές συνεισφορές.

 • Παιδική σειρά βιβλίων με τίτλο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ: 1.200 λέξεις
  Χιουμοριστική σειρά παιδικών βιβλίων που εξοικειώνουν τα παιδιά με τα μικρά ζωάκια και τους γνωρίζουν το φυσικό τους περιβάλλον. Οι πρωταγωνιστές είναι μοναδικοί χαρακτήρες με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα ζωάκια της σειράς κάνουν ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που τα έχουμε συνηθίσει! Παρόλο που στην αρχή μοιάζουν να έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, στην πορεία αποδεικνύεται ότι με θέληση και επιμονή μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

  Ιστοριούλες που διασκεδάζουν, εκπλήσσουν αλλά περνούν και θετικά μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες.

 • Παιδικό βιβλίο με τίτλο ΦΤΕΡΑ: 1.200 λέξεις
  Η ιστορία της Λίας, ενός κοριτσιού που ονειρεύεται να πετάξει και ζητά από την μαμά της, που είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων, να της ζωγραφίσει φτερά.

  Τι φτερά όμως να δώσεις σε ένα παιδί για να πετάξει; Φτερά που να είναι παιδικά, όχι αετίσια, φτερά δυνατά, αλλά όχι βαριά, φτερά όχι μόνο όμορφα μα και αληθινά. Τα δικά του φτερά.

  Και η μαμά προσπαθεί ξανά και ξανά και ξανά...

  Θα καταφέρει η Λία τελικά να πετάξει;

  Ένα βιβλίο που αποδεικνύει πόσο υπέροχα μπορούν οι λέξεις να συνδυαστούν με τις εικόνες και μας ενθαρρύνει να μη σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κιν.: 6972 828021, Θεσσαλονίκη
e-mail: info@english2greek.gr

Ενδεικτικές Συνεργασίες